Boeken

Altijd al een verhaal willen vertellen? Mémoires vastleggen voordat deze voor altijd verloren raken? Of een naslagwerk samenstellen binnen een bepaald thema? Er zijn duizenden redenen om een boek te schrijven. Slechts enkele komen daadwerkelijk tot productie. Le Detail redigeert en geeft vorm aan de vertellingen. Soms aan de leiding, vaak met relevante inbreng en altijd ‘in control’.

Le Detail is aangesloten bij het landelijke distributiecentrum voor alle boekhandels, zowel on- als offline:
Centraal Boekhuis: aansluitnummer 6975928

Uitgaven:

Lijn 45 – Merel Kan

Dit verzonnen verhaal zou zo maar waargebeurd kunnen zijn. Merel Kan mixt op knappe wijze historische gebeurtenissen met fantasievolle wendingen waardoor een spannend verhaal ontstaat, dat is gebaseerd op werkelijkheden uit de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Dirk, Bet, Jeroen, Martijn, Arthur en Theresa komen door een geavanceerde app midden in een wereld van verzet, opoffering en heldhaftigheid. Snel wordt duidelijk dat het ook een wereld is van lafheid, angst en verraad…

Lijn 45
auteur: Merel Kan
imprint: De Orkaan

Verkoopprijs € 14,95
ISBN/ EAN 978-90-823336-1-9
in de boekhandel of via info@ledetail.nl

De Vertaalmachine – Hans Bax

De Vertaalmachine ontstond in een tijd waarin Poetins ‘Letter of Intent’ niet genoemd of zelfs niet serieus genomen werd.  Bax neemt in De Vertaalmachine een aanloop vol anekdotes uit zijn lange carrière als tolk/ vertaler voor onder meer de Militaire Inlichtingen Dienst. Zo legt hij uit wat een man als Poetin drijft en hoe diens volk achter hem staat. Het is onafwendbaar, volgens de Russische historie staat Moedertje Rusland altijd voorop. Alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren zijn gericht op het behouden van de eigen Russische autonomiteit. Het Oostblok is weg. Nu bouwt Poetin onverstoorbaar aan zijn derde ring: de nieuwe bufferlanden. Speelt Europa hem in de kaart?

De Vertaalmachine – Tolk tussen Rusland en het Westen
auteur: Hans Bax

Verkoopprijs € 19,95
ISBN/ EAN: 978-90-823336-0-2
in de boekhandel of via info@ledetail.nl

Oerkracht – Gerda van Oosten & Yvonne Maas

Cover OerkrachtWat gaat er in mensen om als zij voor de uitdagingen van het leven komen te staan? Waar halen mensen hun kracht vandaan? Waar halen zorgverleners hun kracht vandaan? Je krijgt alleen die dingen op je pad die je aankunt. Dat dit een grillig, onstuimig en soms ook humoristisch pad kan zijn, laten de auteurs in Oerkracht zien.

Oerkracht is ontstaan vanuit de ervaringen in de kraamzorg en een hospice, het begin en het einde van het leven. Een cirkel, het één kan alleen bestaan als het ander ook aanwezig is.

Oerkracht
Le Detail uitgeverij

Verkoopprijs € 15,95
ISBN/ EAN: 978-90-823336-3-3
verkrijgbaarheid na te vragen via info@ledetail.nl

‘t Ken zo wel toe! – W.N. Kramer

Als je lang leeft, maak je een hoop mee. Auteur Wim Kramer slaagde erin om zijn herinneringen tot in detail te bewaren en op te schrijven. Deze veelzijdige Westfries beschrijft leven en werken van een boerenzoon, die van de grond af zijn eigen landbouwmechanisatiebedrijf op weet te bouwen. Middels anekdotes en krantenknipsels neemt hij ons mee door het veranderende tijdsbeeld van bijna negen decennia Burgerbrug, een dorp in Noord-Holland.
Wim Kramer leert de lezer en nieuwe generatie dat je voor het grootste deel zelf je pad uitstippelt. Al nam hij dat zelf wel eens wat letterlijk.

’t Ken zo wel toe!
redactie, opmaak en druk: Le Detail Uitgeverij

Verkoopprijs € 15,00
ISBN/ EAN: 978-90-823336-2-6
verkrijgbaarheid na te vragen via info@wnkramer.nl of info@ledetail.nl